fbpx
News

Kde budou bydlet mladí lidé? Na to se Generace Z zeptá ministra Bartoše a finančních poradců

7. 3. 2024 3 minuty Jana Kapalová
Praha, 7. března 2024 – I letos se Nekrachni připojuje k mezinárodní akci Global Money Week pod hlavičkou OECD. Global Money Week je mezinárodní iniciativa na podporu vzdělávání ve finanční gramotnosti napříč generacemi. Nekrachni jako zástupce především Generace Z i letos zopakuje debatu A kde budeme bydlet my?! s účastí místopředsedy vlády Ivana Bartoše, zástupců developerů a finančních poradců. V rámci týdne se odehraje také historicky první superdebata finančních poradců se zaměřením na problematiku mladé generace kolem financí.

Největší finanční obavou mladých lidí (především z Generace Z) je nedostupnost vlastního bydlení a špatně placená práce – data vychází z průzkumu Nekrachni z roku 2023. Jaké bude řešení problému? Na dotazy budou odpovídat již 21. března od 18:00 v Magenta Experience Centru na Pankráci zástupci napříč sektory řešící problematiku bydlení. 

 

Pozvání do diskuze přijali vicepremiér pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš, finanční poradce specializující se na hypotéky Tomáš Rusňák, Daniel Krutý z Hnutí Generace a Maximilian Sup, odborník na developerské projekty. 

 

Debaty se také zúčastní autoři Instagramového profilu 37.5m2, který sdílí na sociálních sítích stěhování tříčlenné rodiny do malého bytu v době bytové krize. I podle průzkumu projektu Jeden svět na školách je finanční gramotnost tématem, které středoškolákům ve škole nejvíce chybí.

 

Global Money Week je možnost, jak popularizovat otázku nedostatečné finanční gramotnosti v České republice. Chceme především mladým lidem poskytnout střízlivý pohled na dvě největší obavy, se kterými za námi přicházejí – bydlení a využití finančních přebytků především pro investiční účely,” představuje akce Jakub Rychlý, jeden ze zakladatelů Nekrachni.

 

V rámci Global Money Week se odehrají i další akce pod hlavičkou Nekrachni. Půjde například o historicky první superdebatu finančních poradců, která nabídne pro mladé lidi pohled na realitu finančních poradců a jejich fungování. Cílem je poodhalit mladým lidem, jak poradci přistupují ke své práci a zda vůbec má význam finančního poradce v mladém věku mít. 

 

Na konci týdne v pátek si budou moci (nejen) mladí lidé zahrát Finanční hru od neziskové organizace VSFG, která jim umožní si vyzkoušet jednotlivé aspekty dospělého života včetně nenadálých událostí, které na ně v dospělém životě číhají.

 

Nekrachni od roku 2021 pomáhá mladým lidem finančně dospět. Je to projekt mladých lidí, kteří bojují za zvýšení finanční gramotnosti v České republice. Všechny aktivity směřují k tomu, aby čerství absolventi středních a vysokých škol věděli, jak s financemi nakládat a tvořili tak novou, finančně gramotnou generaci.

Ve světě financí jsme tví parťáci už od roku 2021. Pokud nás chceš podpořit a pracovat na své finanční gramotnosti spolu s námi, sleduj nás na našich sociálních sítích.
Líbil se vám článek? Sdílejte ho.

Další články

Moneyfest 2024: konference, která ti může změnit finanční život 🚀

News22. 10. 20241 minuta

29. října se v Bratislavě koná MoneyFest, konference plná užitečného obsahu o financích, investování a osobním růstu. A co je …

Nová éra finanční gramotnosti: Appka, díky které nekrachneš 💸

Banky15. 10. 20243 minuty

Dnešní doba vyžaduje, abychom se všichni, a především mladá generace, naučili, jak se orientovat ve světě financí zábavně, rychle a …

Prohlédnout všechny